Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Realny plan ratowania życia na Ziemi – przyjmijmy go w tym tygodniu!

Do światowych przywódców:

Wpisz swój adres e-mail:
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Do światowych przywódców:
"My, obywatele i obywatelki z całego świata, jesteśmy głęboko poruszeni przestrogą naukowców: ekosystem, który podtrzymuje życie na Ziemi może się zapaść jeszcze za naszego życia. Wzywamy was do realizacji celów ochrony różnorodności biologicznej, a także posunięcia naprzód porozumienia o ochronie 50% powierzchni planety. „Plan 50%” powinien uwzględniać możliwości rozwoju ludzkości oraz potrzeby rdzennych mieszkańców. W ten sposób jesteśmy w stanie przywrócić harmonię z przyrodą."
---------

Jestem Gregorio Mirabal z ludu Wakuenai Kurripako. Mieszkam w Wenezueli.

W imieniu ponad 500 rdzennych społeczności Amazonii zwracam się do Was z prośbą o pomoc.

Kilka dni temu opuściłem mój dom, rodzinę i moją matkę – Puszczę Amazońską – by na Światowym Kongresie Ochrony Przyrody przekazać pilny apel o objęcie ochroną co najmniej połowy planety, w tym 80% Amazonii.

MUSIMY chronić lasy, rzeki i oceany, które dają nam życie – od Amazonii po Afrykę i Indonezję. Od tego zależy nasze przetrwanie.

Jednak zbyt wielu przywódców państw jest na to ślepych, bo widzą jedynie chwilowe korzyści. Gdy ich prosimy, by powstrzymali spalanie lasów, zanieczyszczanie rzek i wymieranie niezliczonych tysięcy gatunków, ci politycy odmawiają.

Dlatego musimy działać zdecydowanie. Jest nas tutaj, przywódców rdzennych społeczności, tylko garstka. Ale jeśli poprą nas miliony ludzi z całego świata, razem możemy przełamać opór polityków!

Dołącz teraz do mnie, a ja wykorzystam moje przemówienie w trakcie obrad, by przekazać wszystkie nasze głosy i wezwać zebranych do ratowania środowiska i objęcia ochroną co najmniej połowy Ziemi – póki nie jest za późno.

Powiadom znajomych